A beépíthető mosogatógép nagy segítség, és még esztétikus is

A beépíthető mosogatógép előnye…


A beépíthető mosogatógép nem hiányozhat ma már egyetlen modern konyhából sem. A beépíthető mosogatógép nem luxuscikk, hanem nagy segítője az embereknek.
Mai rohanó világunkban nincs ideje az embereknek mosogatni, sokan nem is szeretik ezt a házimunkát. Kellemetlen is a mosogatás, ha egy népes család tányérjait, poharait kell elmosogatni. Nem csupán fáradtság, hanem időrabló dolog is, s az időt a családtól veszi el ez a tevékenység. A beépíthető mosogatógép alkalmazásával időt spórolhatunk meg, illetőleg vizet is. A mosogatógépek szinte mindegyike energiatakarékos és víztakarékos. Talán ki is számolhatjuk, hogy amíg mosogatunk, addig hányszor cserélünk újra meleg vizet, s ha folyóvízben mosogatunk, akkor mennyi víz elfolyik. Egy 12 terítékes nagy beépíthető mosogatógép is jóval kevesebb vizet fogyaszt, mintha kézzel mosogatnánk. Villamos energiában sem fogyaszt többet egy korszerű mosogatógép, hiszen amikor mi magunk mosogatunk, akkor többnyire felkapcsoljuk a világítást, hogy jól lássunk mosogatás közben.

A beépíthető mosogatógép további előnye, hogy színében teljesen azonossá tehető a konyhabútorral.

A beépíthető mosogatógép használata

beépíthető mosogatógép

A beépíthető mosogatógép használata előtt (éppen úgy, mint a többi társa tekintetében) vásároljunk speciális sót. Igaz, ezt csak az előírt vízkeménység esetén szükséges igazán használni. A mosogatógép használatakor szükséges még hozzá való tisztítószert, mosogató tablettát, mosogatógépba való öblítőt, és esetleg mosogatógép-szagtalanítót vásárolni. Ezekből a szerekből ma már igen széles a paletta, vehetünk olcsóbbat, vagy drágább fajtát, márkásat és valamely áruházlánc saját termékét is. Tesztelhetjük, próbálgathatjuk a hatásukat.

Előbb-utóbb a mosogatógép tesztelése, próbálgatása, használata során ki fogjuk tapasztalni, hogy melyik termék válik be a legjobban, s a későbbiekben melyikhez fogunk ragaszkodni.

A beépíthető mosogatógép lágy vizet igényel. Ha nem ilyen a víz, amivel mosogat, akkor minden típusú mosogatógép belső tartályaira, illetve az edényekre is kiülhet a fehér mészkő. A mészkőlerakódás elkerülése végett szükséges a beépíthető mosogatógép megfelelő tartályába mosogatógépbe való sót tölteni. A só adagolását be lehet állítani, a víz keménységétől függően.
Amikor a mosogatógép elkezd dolgozni, akkor a só automatikus módon kimosódik a tartályából, és elvégzi a feladatát. A vízkövet tartalmazó víz pedig majd a szivattyúzáskor el fog távozni a beépíthető mosogatógépből is.

Mivel a mosogatógépek tartályaiból előbb-utóbb kimosódik a víz, ezért azt rendszeresen utána kell tölteni. A beépíthető mosogatógép is jelzi fényjelzéssel, ha fogytán van a speciális só. De minden egyéb információt, ami a mosogatással kapcsolatos, azt fénnyel adja a tudtunkra.

Ha azt szeretnénk, hogy a beépíthető mosogatógép valóban szép tiszta poharakat, szépen csillogó edényeket produkáljon, akkor érdemes mosogatógépbe való öblítőszert is használni. A mosogatógépek ajtajának belső részében megtalálhatjuk azt a kis tartályt, ahová a megfelelő öblítőt tudjuk betölteni. A beépíthető mosogatógép esetében is lehetőség van arra, hogy beállítsuk az öblítőszer adagolásának mennyiségét. Ha azt tapasztaljuk, hogy vízfoltok maradnak a poharakon, vagy hullámosodást láthatunk, akkor érdemes állítani az adagolón. Néhány mosogatás alatt kitapasztalható, hogy mennyi öblítőszert adagoljon a mosogatógépünk ahhoz, hogy makulátlan tisztaságot érjünk el. Természetesen, ha az öblítőszer fogytán van a tartályban, akkor a beépíthető mosogatógép ezt is fényjelzéssel adja a tudtunkra.

A beépíthető mosogatógép sem alkalmas bármilyen edény és evőeszköz elmosására. Fából készült edényt és evőeszközt nem igazán ajánlatos a semmilyen mosogatógépbe tenni, mivel a ragasztásuk nem biztos, hogy bírja a magasabb hőmérsékletet, illetve ki is lúgozódnak ezek a konyhai eszközök, ami nem túl esztétikus látvány.
Éppen emiatt bizonyos krómozott edények sem tehetőek be a mosogatógépekbe. S ha vannak különleges edényeink, pótolhatatlan, antik tárgyaink, inkább kerüljük el azt, hogy egy mosogatógép mossa el ezeket a féltve őrzött tárgyakat.

Bizonyos műanyag edények sem tehetőek mosogatógépbe. Többnyire az edényekhez tartozó tájékozatón közölve van az, hogy való-e az mosogatógépbe, vagy sem.
Figyeljünk arra, hogy a beépíthető mosogatógép használat közben az edényeken, poharakon található bizonyos festett díszeket elhalványíthat.

Ne tegyünk továbbá semmiféle mosogatógépbe sem rezet, sem ónedényt, sem olyan anyagokat, ami magába szívná a felhasznált vizet.

Ha a mosogatógépek edénytartóira kezdjük pakolni az elmosogatni való edényeket, akkor a nagyobb ételmaradékokat el kell távolítani mindenről, amit a mosogatógépbe teszünk. Nem kell ezeket az edényeket előzetesen leöblíteni, csak kikaparni.

Nagyon fontos, hogy a mosogatógép edénytartóira helyesen kerüljenek az edények, tányérok, poharak. Minden edény nyílással lefelé legyen, a tányérok állítva legyenek. Biztonságosan helyezzük el ezeket a dolgokat a mosogatógépbe, hogy működése közben a vízsugár ne tudjon semmit sem elmozdítani.
Az evőeszközöket pedig felfelé fordítva helyezzük a beépíthető mosogatógép kosarába is…

Oszd meg, e-mailezd:
 • Linkter
 • Internetmedia
 • Reddit
 • del.icio.us
 • Digg
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Mixx
 • BlinkList
 • blogtercimlap
 • blogmarks
 • Live
 • MisterWong
 • Netvibes
 • Propeller
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Posterous

kategória: műszaki

Címke: , , , Hozzászólás most!

Hozzászólások hírcsatorna1 hozzászólás

 1. Szekcionált garázskapu, a modern nyílászáró | Webtér

  [...] is múlhat, hogy megfelelően történik-e a szekcionált garázskapu beépítése. Mert ha a rossz beépítés miatt rések keletkeznek, huzatossá válik a garázs, és ebben az esetben szinte teljesen mindegy [...]

Hozzászólás most!

Feed

http://webter.eu / A beépíthető mosogatógép nagy segítség, és még esztétikus is