Egy hatékony fogyókúra recept


A fogyni vágyók bizonyára örülnek egy hatékony fogyókúra receptnek. Különösen akkor, ha túl vannak már jónéhány fogyókúrán, amik lehet, hogy ideig-óráig eredményesek voltak, ám mégsem mondhatók hatékony fogyókúrának.

Sokan hajlamosak arra, hogy hirtelen felszedjenek jónéhány kilót. A kilók felszedésére alkalmas időszak a karácsony környéke. De nyáron is fel lehet szedni kisebb-nagyobb súlyfelesleget, például egy-egy nyaralás alkalmával, ha nem vonjuk meg magunktól a finom falatokat. De a nyár a fagylaltozás időszaka is, jól esik az embernek lehűtenie magát jónéhány gombócnyi fagyival, ám a finom fagylaltozások sokak testén nem maradnak nyomtalanok, és erről leginkább a mérleg árulkodhat, na meg a ruhatárunk.
Na de létezik-e olyan hatékony fogyókúra, mellyel eltüntethetők a jóízű falatozásaink eredménye?

Valljuk be őszintén, hogy senki nem kedveli azt, ha hízik. Lelkileg bizonyára nagyon meg lehet ezt szenvedni. Akár depresszióssá is válhatunk tőle, de az önbizalmunk mindenképpen csökkenhet. Az ember ugye elkezd fogyókúrázni, keresi a legjobb megoldást. Híre van annak, hogy a káposztaleves fogyókúra az egy igen hatékony fogyókúra, de hiába a hatékonysága, ha három nap után már a káposztaleves szagától is rosszul van az ember. De ha bele gondolunk, lehet, hogy ezért is olyan hatékony a káposztaleves fogyókúra, mert nem kívánja az ember egy idő után, és akkor inkább nem eszik. Na jó, ez inkább csak egy eszmefuttatás volt. A káposztaleves kúra azért hatékony fogyókúra, mert a káposztaleves igen kevés kalóriát tartalmaz, zsírégető hatású, illetve az egyoldalúságában is rejlik a titka. A káposztaleves fogyókúra csak szigorúan, a szabályoknak megfelelően alkalmazható, mert különben káros lehet, például hiánybetegségeket is okozhat.

Hatékony fogyókúra lehet egy 90 napos diéta is, melynek számos változata ismert. Ám ezeket sem bírja mindenki végig csinálni.

A hatékony fogyókúra receptje…

hatékony fogyókúra

Van itt egy olyan hatékony fogyókúra recept, ami talán mindenki számára eredményes lehet, megfelelően hatékony lehet.

Az első három napban folytassunk méregtelenítést. Ez történjen úgy, hogy csak folyadékot viszünk a szervezetünkbe.
Kezdjük úgy az első napot, hogy 10-20 dkg keserűsót feloldunk két és fél deci vízben. De vigyázzunk, mert ez hasmenést is okozhat. Napközben fogyaszthatunk gyógyteát, természetesen cukor nélkül, ihatunk gyümölcslevet, vagy zöldséglevet is. Jó ötlet, ha különböző zöldségeket főzünk össze, leturmixoljuk és ezt isszuk. A következő két napban is igyekezzünk csak folyadékot inni, és semmi szilárd táplálékot ne együnk. Természetesen, ha úgy érezzük, hogy nem bírjuk ki, vagy rosszul vagyunk, szédülünk, akkor nem folytatható ez a hatékony fogyókúra.

Ez esetben napoljuk el a dolgot, tegyük át későbbre. A hatékony fogyókúra máskor is elkezdhető. Igyekezzünk legközelebb lelkileg is jobban felkészülni, és akkor talán könnyebb lesz a hatékony fogyókúra betartása.

Tegyünk egy pár szót a hatékony fogyókúra zöldséglevéről. Nagyon jó ilyenkor, ha zellert, illetve káposztát főzünk össze. Ezek mindenképpen elősegítik a zsírbontást. Répát is főzhetünk a zöldséglevünkbe, hagymát is, vagy spenótot. A kelbimbó is jó, vagy akár a cékla, valamint a paradicsom. Turmixoljuk ezeket össze. Tehetünk mindebbe egy-két evőkanál búzakorpát is. Nagyon hálás lesz ezért a bélrendszerünk.

Gyümölcslevek közül az ananászlé igen jó, mert ez is zsíroldó hatású, és növelheti a hatékony fogyókúra hatását.

A hatékony fogyókúra negyedik napján reggelire ehetünk egy szelet pirítós kenyeret, és ha nagyon hiányzik már valakinek, akkor ihat egy kávét is, természetesen cukor nélkül. A hatékony fogyókúra negyedik napjának ebédje lehet két főtt tojás, 10-15 dkg sonka, és mindemellé lehet fogyasztani salátát is. Vacsorára lehet enni marhahúst, de csak egy szeletet megfőzve, illetve fogyaszthatunk gyümölcsöt.

A hatékony fogyókúra ötödik napján a reggelink csak cukormentes folyadék legyen, de ebédre ehetünk sültcsirkét. A vacsora lehet alma, illetve narancs.

A hatékony fogyókúra hatodik napjának reggelén szintén csak folyadékot vigyünk a szervezetünkbe. Ajánlatos például citromos teát inni, persze cukormentesen. Vagy próbálkozhatunk almaecettel is. Oldjunk fel egy teáskanálnyi almaecetet egy pohár vízben, és ezt igyuk meg. A hatékony fogyókúra hatodik napának ebédje legyen egy főtt tojás, 15 deka sovány sajt, és együnk mellé káposztát. Vacsorára ehetünk főtt tojást és sárgarépát.

A hatékony fogyókúra recept a hetedik napon úgy folytatódik, hogy reggelire igyunk citromos, vagy almaecetes vizet, és együnk mellé egy-két répát. Ebédre halat fogyaszthatunk, saláta kíséretében. A vacsoránk lehet egy joghurt, és gyümölcs.

A hatékony fogyókúra a nyolcadik napon kétszersülttel folytatódik, melyből kettőt is elfogyaszthatunk, illetve kávét is lehet inni. A hatékony fogyókúra nyolcadik napi ebédje lehet két főtt tojás salátával, és paradicsommal. Vacsorára együnk 15 deka sonkát kétszersülttel.

A hatékony fogyókúra kilencedik napján reggel szintén csak folyadékot igyunk, mely lehet citromos tea cukor nélkül, citromos víz, vagy almaecetes víz, az ebéd lehet sültcsirke salátával, a vacsora pedig zöldséglé.

És a hatékony fogyókúra tizedik napján leginkább csak folyadékot fogyasszunk, de ebédre ehetünk almát.

Nagyon figyeljünk arra, hogy a hatékony fogyókúra ideje alatt mindenképpen legyen meg a két és fél liternyi napi folyadékbevitel…


Oszd meg, e-mailezd:
 • Linkter
 • Internetmedia
 • Reddit
 • del.icio.us
 • Digg
 • LinkedIn
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Mixx
 • BlinkList
 • blogtercimlap
 • blogmarks
 • Live
 • MisterWong
 • Netvibes
 • Propeller
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • E-mail this story to a friend!
 • Print this article!
 • Posterous

kategória: fogyókúra

Címke: , , , , , , Hozzászólás most!

Hozzászólások hírcsatorna3 hozzászólás

 1. Melyik fogyókúra receptek válhatnak be | Webtér

  [...] testsúly elérése felé vinni. De kérdés az, hogy valóban egészségesek-e az ilyen típusú fogyókúra receptek? Mert hát igen sokszor lehet hallani manapság a híradásokban azt, hogy valaki [...]

 2. Fogyókúra tippek a felesleges kilókhoz | Webtér

  [...] fogyókúra tippek: használjunk az étkezésekhez kisebb tányért. Továbbá igyekezzünk a light jelzéssel [...]

 3. A legjobb fogyókúra titka | Webtér

  [...] amiatt, hogy nem biztos, hogy egészséges a hirtelen fogyás, hanem az, hogy az eredmény a fogyókúra befejeztével a visszájára fordulhat, hamar visszajöhetnek a leadott kilók, sőt még több is. [...]

Hozzászólás most!

Feed

http://webter.eu / Egy hatékony fogyókúra recept